sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Tulppaanien pitkä kevät


Syksyisin on tarjolla toinen toistaan hienompia tulppaaninsipuleita, mutta monina keväinä niistä ei ole maassa mitään jäljellä myyrien jäljiltä. Kevät 2015 on poikkeus.


Panin syksyllä talteen sipulipussien tietoja ja kaivoin ne äskettäin esille. Yläkuvan tulppaani on niiden mukaan Yellow Pomponette. Se on kukkinut pitkään ja hartaasti. Aurinkoiset, viileät päivät ovat saaneet sen viihtymään.



Tulipa Abigail on tummanpunainen. Se on kehittynyt hitaasti ja pysynyt hienosti pystyssä. Hetken mietin, onko tämä todella Abigail, mutta maassa oleva muovinen lappu ainakin todistaa niin.




Tulipa Mariette (kuva yläpuolella) on hienostunut, pikarinmuotoinen tulppaani. Se kukkii myöhemmin kuin naapurina oleva Pomponette.




Viimeisenä liekehtii Tulipa Outbreak. Se viihtyy niin hyvin viileässä kesäkuun säässä, että daaliat saavat odottaa ruukuissa pääsyä penkkiin. Nostan tulppaanit ylös kesäksi varsineen ja vien ne autotalliin odottamaan puolestaan pääsyä takaisin daalioitten paikalle. Hiukan suuritöistä puuhaa.
Muuten tulppaanit ovat hintansa arvoisia.








2 kommenttia:

  1. Tänä vuonna on kyllä ollut passelit kelit tulppaaneille ja muille sipulikukille, joiden kukinta on kestänyt uskomattoman pitkään.
    Oletpas sinä ahkera, kun jaksat tulppaanit nostaa ylös ja istuttaa syksyllä uudestaan. Vuoroistutuksena daalioiden kanssa se onkin toimiva ratkaisu.
    Loistava väritys tuolla Outbreak-tulppaanilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daaliat ovat myös aika suuritöisiä ja tällä menolla kukkivat myöhään. Eräs tuttu istuttaa ne varhain toukokuussa ja suojaa, jolloin ne kukkivat aikaisemmin kuin meillä.

      Poista